Nordkapp - onsdag den 19.07.2006


Fra Sortland til Rotsundelv

Tilbage

I dag: 451 km. Total: 3698 km. Vi var forholdsvis tidlig oppe. I dag ville vi bestemt overholde vores 400 km. Vejret var som sædvanlig ikke noget at skrive hjem om. Det var træls, for hver gang vi havde kontakt til Danmark, kunne de melde om varmt sommervejr og høj sol. Goderne er ulige fordelt.

Efter en god gang morgenmad, trillede vi ned mod Sortland by og videre over broen til Hinnøya på E10. Vejene var noget af det bedste, vi havde kørt på længe. Brede vejbaner og jævn asfalteret, så vi kunne holde marchhastigheden på 90 km./t. Landskaberne var som sædvanlig flotte og bjergrige omend ikke så høje og stejle som på Lofoten. Mere runde, bløde buer. Men som sædvanlig var det også lidt gråt og kedeligt med regn og skyer. Det var efterhånden blevet lidt trættende at tage billeder af, så vi nøjedes med at nyde synet.

Lige før vi nåede E6, holdt vi ind i Bjerkvik, for at få provianteret. Marie var begyndt at tænke på, at vi skulle kunne klare os selv i 2-3 dage, mens vi var på Nordkapp. Det kunne ses af indkøbsvognen, der var pænt fyldt. Her stødte vi også for første gang på øl fra verdens nordligste bryggeri Mack. Ved siden af ICA-butikken lå en burgerrestaurant og der var flertal for at spise frokost der. På Japs! serverede de bl.a. en Japsburger med 400 gram kød. Så var der vel en chance for, at man kunne blive mæt af burger - og at sulten ikke meldte sig igen, inden man gik ud af butikken! Alt var 5-10 kr. billigere, hvis man tog det med sig frem for at spise i restauranten, så vi bestilte takeaway og satte os ud i bilen, for at hygge os med maden. Og mætte det blev vi - i hvertfald Torben og jeg. Vi var begge glade for, at Lasse kunne hjælpe os med at spise nogle pommes frites. Pyha. Det var lige til øllet!

Vi rullede videre - og jeg lagde mig ned i bagerste køje, for at få et lille powernap, men nu var vi tilbage på E6 - og vejene virkede ikke til at være i helt så god stand som E10. Så meget søvn blev det ikke til...

Resten af eftermiddagen gik langs Storfjorden og ved 7-tiden blev vi enige om at indlede jagten på en campingplads. Der var fortsat ca. 400 km. til Nordkapp, og det blev ikke i dag, vi nåede dertil. Det var der nok heller ingen, der troede på... Lidt væk fra E6 fandt vi Rotsundelv Camping. Det regnede trøstesløst, som det næsten havde gjort det meste af dagen. Vi begyndte næsten at tælle minutterne siden sidste byge, når regnen endelig stoppede.

Lasse gik i køkkenet og kreerede en gang pasta og kødsovs. Det var ikke dårligt! Efter aftensmaden spillede de andre kort om retten til at bestemme, hvad desserten skulle bestå af. Vibe vandt og det blev til dajm-is.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10